Of je nu verslaafd bent aan alcohol, tabak, seks, drugs, liegen of gokken, het toegeven dat je een probleem hebt is altijd een eerste stap om dit te overwinnen, en die eerste stap heb je al genomen door hier te komen.


Allereerst is het belangrijk dat je bedenkt waarom of voor wie je stopt met roken. Ga je stoppen omdat je omgeving je onder druk zet, maar vind je het zelf eigenlijk wel prima? Dan is de kans groot dat zelfs de meest effectieve manier om te stoppen met roken faalt. Wanneer je voor jezelf tot de conclusie bent gekomen dat je wilt stoppen met roken is het enkel nog een kwestie van verzinnen hoe je gaat stoppen met roken. Voor velen zal de eerste poging om te stoppen er een zijn die puur op wilskracht draait. Je neemt je voor om nooit meer te roken en stopt simpelweg. In de meeste gevallen zal dit enkele dagen, weken of zelfs maanden werken, maar verval je uiteindelijk toch weer in die schadelijke gewoonte.

Stoppen met roken zonder nicotinepleister
Een tweede populaire manier om te stoppen met roken is de nicotinepleister. Aangezien nicotine echter het meest verslavende bestanddeel van de sigaret is, verander je op deze manier simpelweg de wijze waarop je aan je verslaving toegeeft. Stoppen met roken zónder nicotinepleister is op de lange termijn effectiever.

STOPPEN MET ROKEN DANKZIJ HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE
Een manier van stoppen die bij talloze cliënten van onze praktijk bijzonder succesvol is gebleken is stoppen met roken dankzij hypnose. Tijdens een hypnotherapeutische sessie zullen we in je onderbewustzijn de gedragspatronen die je naar een sigaret doen grijpen aanpakken. We identificeren de aanleiding voor het roken en zorgen dat de volgende keer dat een dergelijke situatie zich voordoet, de drang naar een sigaret vervangen is door een gezondere, productieve reactie. Op deze wijze pakken we de oorzaak van het probleem bij de wortel aan en vervalt het risico dat je op een later moment als gevolg van invloeden van buitenaf alsnog naar een sigaret grijpt.
Wil je blijvend met roken stoppen? Wil je gezonder door het leven gaan en tegelijkertijd een flinke som geld besparen die nu letterlijk in rook opgaat? Neem vandaag nog contact met ons op. Je kan ons een email sturen, bellen of kan het contactformulier invullen. Onze ervaren hypnotherapeuten staan je graag met raad en daad bij.